lørdag den 18. februar 2017

Healthy Breakfast That Don't Suck | Sund Morgenmad Som Ikke Stinker

Hey friends! I've met a lot of people that pulls a parallel between healthy, vegetarian food as some kind of dry, boring, rabbit-food. The last three words 'that don't suck' is a few words you will see again, cause to prove everybody, saying it's boring, wrong, I'm making a health series called 'that don't suck'.
Like the first meal of the day I'm starting of with breakfast, and honestly all these recipes are super delicious, especially with a cup of coffee in the early hours of the day. 


---

Hej venner! Jeg har mødt mange mennesker som trækker en parallel mellem sund, vegetarisk mad som at være tørt, kedeligt, kanin-mad. De sidste tre ord 'som ikke stinker' er et par ord som du vil se igen, for at bevise alle, der siger det er kedeligt, forkert, laver jeg en sundheds serie kaldet 'som ikke stinker'.
Som det første måltid på dagen starter jeg med morgenmad, og ærligtalt så er alle de her opskrifter super lækre, specielt med en kop kaffe i de tidlige timer på dagen.


Banana Pancakes With Fresh Fruits
Filling, delicious pancakes that you can top with anything you prefer, I love to use summer-like fruits and berries since it really freshens in the morning. Sometimes I eat it with peanut butter as well since it's a good source for protein. I've found some inspiration on a ton of websites, some use chia-seeds in it and I think that is a genius idea, but here is what I came up with:

Ingredients:
2 bananas
2 eggs
4 dl oats
1.5-2 dl milk (can be replaced with non-dairy)
Pinch of salt
Spices like cinnamon, cardamom or vanilla 
Fruits of choice

How:
Mash the bananas. 
Mix all the ingredients well, don't be scared of clumps it can both be the oats and bananas. 
Make some small pancakes with to spoons and cook them on a pan, medium heat, about 2-4 minutes each side. 
Cut up the fruits and enjoy!

---

Bananpandekager Med Frisk Frugt
Mættende, lækre pandekager som du kan fylde med hvad end du foretrækker, jeg elsker det lidt sommeragtig med frugt og bær eftersom det virkelig frisker om morgenen. Nogen gange spiser jeg det med peanut butter eftersom det er en god kilde til protein. Jeg har fundet inspiration på et ton af hjemmesider, nogen bruger chiafrø i dem og jeg tænker det er en genial idé, men her hvad jeg fandt frem til:

Ingredienser:
2 bananer
2 æg
4 dl havregryn
1.5-2 dl mælk (kan erstattes med ikke animalsk mælk)
Lidt salt
Krydderier som kanel, kardemomme og vanilje
Frugt af egne ønsker

Hvordan:
Mos bananerne.
Bland alle ingredienser godt, hver ikke bange for klumper da det både kan være havegrynen og bananerne.
Lave nogle små pandekager med to skeer og bag dem på en pande, middel varme, omkring 2-4 minutter på hver side.
Skær frugterne og nyd dem!


Chia-Porridge
Chia seeds is a great source for protein, healthy fats and fibers. If you follow this delicious recipe you get a nice filling breakfast that like any other porridge can be topped of with any desired thing. And you can make it the night before.

Ingredients:
2 dl almond milk
1 dl chia seeds
A bit of sweetener
Toppings

How:
Mix all the ingredients well together.
Let set over night.
Eat with desired toppings like granola, berries, raisins, fruits and nuts

---

Chiagrød
Chiafrø er en god kilde til protein, sunde fedtstoffer og fibre. Hvis du følger denne lækre opskrift får du en dejlig mættende morgenmad som en hver anden grød kan toppes med hvad en du ønsker. Og du kan lave det aftenen før.

Ingredienser:
2 dl mandelmælk
1 dl chiafrø
Lidt sødme
Topping

Hvordan:
Bland alt godt sammen.
Lad det sidde natten over.
Spis med ønskede topping som musli, bær, rosiner, frugt og nødder.


Healthy Breads
Are you just a lover of bread in the morning? Then there is several lovely replacements for the bakers bread. I no longer know which recipe I used for the buns on the picture, but I do have a seriously delicious banana bread recipe for you that I also came up with after looking through many different recipes

Banana Bread

Inspiration source: Here

Ingredients:
3 overripe bananas
1 egg
1 tbsp maple syrup or other sweetening
0.5 dl oil
0.5 dl almond milk
4 tbsp curd
1 dl oats
1 dl wheat flour
1.5 dl graham flour
2 ts baking soda
2 ts cinnamon
Pinch of salt

How:
Preheat the oven to 150 degrees celsius.
Mash the bananas.
Mix the dry ingredients in a bowl.
Mix the wet ingredients with the bananas.
Mix the two mixtures.
Pour the mix into a bread shape with baking paper and bake for 45 minutes.
Eat with desired healthy topping. I personally prefer things like peanut butter, low fat cheese or just by itself.

---

Sundt Brød
Er du en brød-elsker om morgenen? Så er det et utal af skønne erstaninger til din bagers brød. Jeg ved ikke længere hvilken opskrift jeg brugte for billedet over, men jeg har en seriøst lækker opskrift på et bananbrød til dig som jeg kom frem til efter at have kigget igennem mange forskellige opskrifter

Bananbrød
Inspirationskilde: Her

Ingredienser:
3 overmodne bananer
1 æg
1 spsk sødme af eget ønske
0.5 dl olie
0.5 dl mandelmælk
4 spsk skyr
1 dl havregryn
1 dl hvedemel
1.5 dl grahamsmel
2 tsk natron
2 tsk kanel
Lidt salt

Hvordan:
Forvarm ovnen til 150 grader celsius.
Mos bananerne.
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Bland de våde ingredienser med bananerne.
Bland de to blandinger.
Hæld blandingen over i en brødform med bagepapir og bag i 45 minutter.
Spis med ønskede sunde topping. Personligt foretrækker jeg peanut butter, lav fedt ost eller bare brødet i sig selv.


Overnight Oats

This is such a variable recipe since all you need is just the base and then you can put on and mix in whatever you like. The oats are supposed to set over the night, I usually just mix it with whatever we have in the cupboards and it's always a good idea!

Ingredients:
Base:
50 g Oats
1 tbsp chia seeds
50 g milk of desire
1 tbsp curd or yogurt

Toppings:
Maple syrup, half a mashed banana or apple sauce as sweetener
Grated carrot, raisins, hazelnuts, cinnamon
Unsweetened cacao, cocos
Fruits, spices, nuts
Peanut butter, jam with little sugar
Lime or lemon-juice, fruits

How:
Mix the base together well.
Fill in desired toppings, mix or put on top (depends on what you chose)
Let set in fridge over night.
Enjoy next morning!

---

Natten-Over-Havegryn
Det her en så variabel opskrift eftersom alt du har brug for er i basen og så kan du smide på og blande i hvad du ønsker. Havregrynene skal stå natten over, jeg blander det normalt med hvad end vi har i skabene og det er altid en god idé.

Ingredienser:
Basen:
50 g havregryn
1 spsk chiafrø
50g mælk af eget ønske
1 spsk skyr eller yoghurt

Topping:
Ahornsirup, most banan eller æblemos som sødme
Revet gulerødder, rosiner, hasselnødder, kanel
Usødet kakao, kokos
Frugt, krydderier, nødder
Peanutbutter, syltetøj med lidt sukker
Lime eller citron-saft, frugt

Hvordan:
Bland basen godt sammen.
Fyld med ønskede topping, mix eller put det på (afhænger af hvad du vælger)
Lad det stå i køleskabet natten over.
Nyd næste morgen!



Curd
It's like yogurt with less sugar and fat and way higher on protein! This is probably also the simplest one, cause it's easy enough to find a few toppings that are healthy but also really delicious, like again fruits, dates, nuts, granola and so much more.

I hope you liked the first post of 'that don't suck' and tell me if you want to see more like this and what you want me to do. I will be back soon, kiss!

---

Skyr
Det er som yoghurt med mindre sukker og fedt og meget mere protein! Det er sikkert også den simpelste, for det er nemt nok at finde noget topping som er sundt, men også lækkert, som igen frugt, dadler, nødder, musli og så meget mere.

Jeg håber du kunne lidt det første opslag for 'som ikke stinker' og fortæl mig hvis du vil se mere lignende og hvad du vil have mig til. Jeg vil snart være tilbage, kys!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar